Post processing error

Moderator: GiD Team

payoubi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:50 am

Post processing error

Postby payoubi » Tue Feb 21, 2017 12:20 am

Hi,

I am wondering is there any reference for errors in GiD?

Sometimes I face an error which I would like to know more about it.

Something like this :


can't set "GidPriv(PostAnimateDeform)": can't use empty string as operand of "*"
can't use empty string as operand of "*"
while executing
"expr $factor_base * $i * $f"
(procedure "AnimacionEstaticaCreaFactores" line 9)
invoked from within
"AnimacionEstaticaCreaFactores $::GidPriv(PostAnimate_cur_d_factor)"
(procedure "CambioPostAnimateDeform" line 17)
invoked from within
"CambioPostAnimateDeform GidPriv PostAnimateDeform write"
(write trace on "GidPriv(PostAnimateDeform)")
invoked from within
".gid.wPostAnimate.f_opt.cb2 invoke "
invoked from within
".gid.wPostAnimate.f_opt.cb2 instate !disabled { .gid.wPostAnimate.f_opt.cb2 invoke } "
invoked from within
".gid.wPostAnimate.f_opt.cb2 instate pressed { .gid.wPostAnimate.f_opt.cb2 state !pressed; .gid.wPostAnimate.f_opt.cb2 instate !disabled { .gid.wPostAn..."
(command bound to event)



Bests
User avatar
escolano
Posts: 1568
Joined: Thu Sep 18, 2014 3:31 pm

Re: Post processing error

Postby escolano » Tue Feb 21, 2017 10:37 am

What is the exact version of GiD? (see Help->About GiD...)

If it is not any of the last official or developer version try to download this version, maybe the bug has been fixed.
nowadays the current versiona are official: 13.0.1 and developer 13.1.4d

If the problem already happen in current versions, please attach a small example to this forum (or send it privately) and the instructions to repeat it.
payoubi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:50 am

Re: Post processing error

Postby payoubi » Thu Feb 23, 2017 12:49 am

I am using latest version of GiD.
I is resolved and I think the problem was the steps I should follow to produce an animation.

Thanks
payoubi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:50 am

Re: Post processing error

Postby payoubi » Sun Feb 26, 2017 11:47 pm

Hi,

Despite the fact that I can animate my result but it cannot be done using vector display! Contour fill works fine but not vector!
I am animate my result without any problem using contour fill, but when I change it to vector, it does not animate any more and returns an error.

This is the error I am getting !


can't read "::GidPriv(PostAnimateDisplayVectors)": no such element in array
variable 'PostUpdateWindows' not found
while executing
"error [_ "variable '%s' not found" $name]"
(procedure "::GidPrivVariables::Get" line 5)
invoked from within
"::GidPrivVariables::Get PostUpdateWindows"
invoked from within
"GiD_Process Mescape Results $cur_resv $cur_res $cur_comp $::GidPriv(PostAnimateDisplayVectors)"
(procedure "PostAnimateFrame" line 330)
invoked from within
"PostAnimateFrame 0"
("after" script)
User avatar
escolano
Posts: 1568
Joined: Thu Sep 18, 2014 3:31 pm

Re: Post processing error

Postby escolano » Mon Feb 27, 2017 10:40 am

By 'latest version' do you mean the 13.0.1 official or the 13.1.4d developer?
please, could you attach a zip with a small example to repeat it?
and what to do exactly.
payoubi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:50 am

Re: Post processing error

Postby payoubi » Mon Jun 12, 2017 1:32 am

Hi,

Sorry for my late reply. It is the official one.
I am attaching a model to this reply. You may unzip the file to open it in the file in GID.

The error occurs when I am doing the post processing. My ultimate goal is to have a colored vectored animation.

Please go to the post processing mode, and choose velocity as the "deformation". I would like to see the velocity vector but it looks so solid and it is not very beautiful. So, I want to add colored contours to them so that they look better. But, it is not possible.

On the other hand, if I want to have animation for vectored velocity, it returns an error that you will see if you try what I have said.

Please let me know if you have any question.
Attachments
model.gid.7z
(444.47 KiB) Downloaded 99 times
payoubi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:50 am

Re: Post processing error

Postby payoubi » Wed Aug 02, 2017 11:57 pm

Hi,

Still no news for this issue?
User avatar
escolano
Posts: 1568
Joined: Thu Sep 18, 2014 3:31 pm

Re: Post processing error

Postby escolano » Wed Sep 20, 2017 11:03 am

The problem is a Tcl bug in the animation window of GiD caused by the use of spaces in the result name "a. Nodal Velocity"
In fact the problem happen because there are more than one consecutive spaces (there are two spaces between the '.' and the 'N')
with a single space "a. Nodal Velocity", or without spaces a._Nodal_Velocity the bug doesn't affect.

This bug has been fixed for next GiD 13.0.4 official and 13.1.9d developer (when available)

To fix it you can simply edit the file scripts/PostAnimate.tcl
and replace
set GidPriv(PostAnimate_cur_res) [ join [GiD_Info postprocess get cur_result]]
set GidPriv(PostAnimate_cur_comp) [ join [GiD_Info postprocess get cur_component]]

by
set GidPriv(PostAnimate_cur_res) [GiD_Info postprocess get cur_result]
set GidPriv(PostAnimate_cur_comp) [GiD_Info postprocess get cur_component]


(or modify the .post.res using a not problematic result name)
payoubi
Posts: 25
Joined: Tue Nov 15, 2016 2:50 am

Re: Post processing error

Postby payoubi » Fri Sep 22, 2017 2:48 am

I just removed the extra space and it works fine.

One other thing, is there any way to make vectors colored? Instead of having velocity contours, having vectorized velocity contours?
User avatar
escolano
Posts: 1568
Joined: Thu Sep 18, 2014 3:31 pm

Re: Post processing error

Postby escolano » Fri Sep 22, 2017 2:45 pm

vectors could be showed monochrome, or colored with its module value

Utilities->Preferences...
Postprocess->Vectors: By modules

Return to “Postprocess”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest