Unit concern

Moderator: GiD Team

simonz
Posts: 33
Joined: Tue Oct 13, 2015 2:44 am

Unit concern

Postby simonz » Wed Apr 20, 2016 4:05 pm

Hi:
I have a question that may sound a bit boring, but what is the unit that is assigned to the simulation? Say i am assigning velocity to a particle, is the default unit that is used by GiD is m/s or mm/s?

Thanks a lot~
Simon
User avatar
escolano
Posts: 1690
Joined: Thu Sep 18, 2014 3:31 pm

Re: Unit concern

Postby escolano » Wed Apr 20, 2016 6:28 pm

GiD doesn't have defined any unit.
They could be defined by the problemtype (customization for a specific analysis code) in GiD preprocess for the input data for the solver.

And the results file could have an optional unit header for each result. This unit must be written by the solver. (and then GiD show in postprocess the result with its units)

Some problemtypes define units using different approachs.

Some problemtypes don't use any unit and the user is expected to provide all units in a coherent way(e.g. if all lenth units represent meters, all forces represent Newton, the result of a pressure will represent N/m^2 implictly)

Return to “Other”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests